Відмінник - шкільні твори з літератури

Міні-чат
Меню сайту
Українська література
Іван Антонович Кочерга
Іван К. Карпенко-Карий
Іван Петрович Котляревський
Іван С. Нечуй-Левицький
Іван Якович Франко
Володимир Миколайович Сосюра
Григорій Саввич Сковорода
Ліна Василівна Костенко
Леся Українка (Косач)
Марко Вовчок (Вілінська)
Микола Васильович Гоголь
Микола Гурович Куліш
Михайло Михайлов. Коцюбинський
Олександр Петрович Довженко
Олесь Терентійович Гончар
Ольга Юліанівна Кобилянська
Остап Вишня (Губенко)
Панас Мирний (Рудченко)
Пантелеймон Олександр. Куліш
Тарас Григорович Шевченко
Зарубіжна література
Стислі твори для молодших класів
Твір з літератури 4 клас
Твір з літератури 5 клас
Твір з літератури 6 клас
Твір з літератури 7 клас
Твір з літератури 8 клас
Твір з літератури 9 клас
Твір з літератури 10 клас
Твір з літератури 11 клас
Твір з літератури 12 клас
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Оголошення
Сайт www.tvoru.at.ua набирає в команду модераторів і журналістів. За детальною інформацією
ICQ: 462200536. Skype crash-taras.
Або написати в гостьовій книзі
Форма входу

Головна » Твір з літератури 10 клас
Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 1510 | Додав: CrAsH | Дата: 04.12.2009

Шкільний твір По романі А. Камю "Чума”. Протягом всієї тисячолітньої історії людство освоїло багато страшних уроків. Вічні цінності виявилися хибкими, людина - сповненим егоїзму й непомірних бажань, природа - втіленням апокаліпсиса. Але тільки XX століття принесло людству щире розуміння даремності життя. Друга світова війна відкрила й продемонструвала найстрашніше, що є в природі людини, істоти мислячого. Зблякли ікони нової філософії. Навчання Ніцше й Шопенгауера дало виродливу недоспілу мораль. У такому випадку утворення нової концепції, що виправдувала б існування людини, стало зовсім необхідним. Про свого нового духовного проводиря мир довідався в післявоєнні роки. Їм виявився французький мислитель, прозаїк, есеїст, публіцист Альбер Камю. Нобелівська премія 1957 року в області літератури підтвердила статус письменника. Найвідоміший добуток Альбера Камю - роман-притча "Чуму”. У романі, у буквальному значенні, розповідається про жахливу епідемію ч ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 1046 | Додав: CrAsH | Дата: 03.12.2009

Шкільний твір  По романі Дж. Селінджера "Над прірвою в житі”. Творчість американського письменника Дж. Селінджера доводиться на середину XX століття, але його добутки близькі й зрозумілі сучасної молоді. Селінджера дуже хвилювала проблема становлення парубка, його складного духовного миру. Роман "Над прірвою в житі” повністю присвячений аналізу життя й учинків головного героя, юнака Холдена Колфілда, що намагається знайти своє місце в житті. Найбільше на світі Холден боїться стати таким, як всі дорослі.  Він уже був виключений із трьох коледжів за неуспішність. Холден не хоче вчитися лише для того, щоб "працювати в якій-небудь конторі, заробляти безліч грошей і їздити на роботу в машині або в автобусах по Медісон - авенго, і читати газети, і грати в бридж всі вечори, і ходити в кіно…”. Життя більшості забезпечених американців неприйнятна для -Холдена, тому що вона, на його думку, несправжній і ілюзорна, Юнак багато читає, намагаючись у книгах знайти відпов ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 923 | Додав: CrAsH | Дата: 03.12.2009

Шкільний твір по роману Дж. Селінджера "Над прірвою в житі”.

  • Якщо хтось кликав когось
  • Крізь густе жито,
  • І когось обійняв хтось,
  • Що з його візьмеш?
  • І яка нам турбота,
  • Якщо в межі
  • Цілувався з кимсь хтось
  • Увечері в житі!..
  • Р. Берні

Фрагменти вірша, узятого як епіграф до твору, належать відомому шотландському поетові Робертові Бернсові. Рядок з вірша, що дала назву селінджеровському добутку, пролунала в розмові Холдена, головного героя роману, і Фібі. "Якщо ти ловив когось увечері в житі…”, - говорить Холден, небагато змінюючи оригінал. "Розумієш, я собі представив, як маленькі дітлахи грають увечері у величезному полі, у житі. Тисячі малят і навкруги - ні душі, жодного дорослого, крім мене. А я коштую на самому краї скелі над прірвою, розумієш? І моя справа - ловити дітлахів, щоб вони не зірвалися в прірву”.

Джером  Селіндже ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 772 | Додав: CrAsH | Дата: 03.12.2009

"Над прірвою в житі” - центральний добуток прози Селінджера, над яким автор працював ще під час війни. Перед нами Америка початку 50-х років, тобто післявоєнного часу, настроям якого відповідає психологічна атмосфера роману. Селінджер вибирає форму роману-сповіді, саму експресивну з можливих романних форм. Сімнадцятилітній Холден Колфілд, головний герой оповідання, перебуваючи на лікуванні в санаторії для нервових хворих, розповідає про те, що з ним відбулося біля року тому назад, коли йому було шістнадцять років. Автор знайомить читача з героєм у момент гострої моральної кризи, коли зіткнення з навколишніми виявилося для Холдена нестерпним. Зовні цей конфлікт обумовлений декількома обставинами. По-перше, після багатьох нагадувань і попереджень Холдена виключають за неуспішність із Пенси, привілейованої школи, - йому має бути нерадісний шлях додому, у Нью-Йорк. По-друге, Холден оскандалився і як капітан шкільної фехтувальної команди: по неуважності він залишив у мет ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 1002 | Додав: CrAsH | Дата: 03.12.2009

Я познайомилася із творчістю видатного американського письменника Джерома Девіда Селінджера, майстри тонкого аналізу духовного миру людини. Роман "Над прірвою в житі” - центральний добуток прози Селінджера. Автор вибирає форму роману-сповіді, що допомагає нам краще зрозуміти щиросердечний стан головного героя. Сімнадцятилітній Холден Колфілд оповідає нам про переломні події свого життя. По-перше, хлопчика виключили вже із третьої по рахунку школи, і йому має бути нерадісне побачення з родителями. По-друге, Холден оскандалився і як капітан шкільної фехтувальної команди: він по неуважності забув все спортивне спорядження в метро й тим самим знеславив всю школу. По-третє, головний герой ніяк не може поладити й ужитися зі своїми товаришами. Його поводження буває часом жахливим: він грубий, уразливий, у відносинах Холдена з людьми відчувається глузування над навколишніми.

 

Це зауважують і батьки, і вчителі, і його товариші. Однак ніко ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 10 клас | Переглядів: 893 | Додав: CrAsH | Дата: 03.12.2009

    
Ласкаво просимо
Кращі шкільні твори з української, зарубіжної та російської літератури для 1 и 12 класів а також реферати, дипломи, курсові. Сайт допоможе кожному школяреві та студентові для написання творів, рефератів, дипломів, курсових робіт під час вивчення курсу літератури. А також є основні твори на вільні та морально-етичні теми з літератури.
Реклама
ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА

Замовити рекламу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Стрічка новин

Блогун
"Блогун" - автоматичний сервіс з розміщення реклами в блогах, соціальних мережах і суспільствах, що дозволяє купувати рекламу масово, без переговорів з кожним блогером.


Copyright © 2009-2024

Хостинг від uCoz