Відмінник - шкільні твори з літератури

Міні-чат
Меню сайту
Українська література
Іван Антонович Кочерга
Іван К. Карпенко-Карий
Іван Петрович Котляревський
Іван С. Нечуй-Левицький
Іван Якович Франко
Володимир Миколайович Сосюра
Григорій Саввич Сковорода
Ліна Василівна Костенко
Леся Українка (Косач)
Марко Вовчок (Вілінська)
Микола Васильович Гоголь
Микола Гурович Куліш
Михайло Михайлов. Коцюбинський
Олександр Петрович Довженко
Олесь Терентійович Гончар
Ольга Юліанівна Кобилянська
Остап Вишня (Губенко)
Панас Мирний (Рудченко)
Пантелеймон Олександр. Куліш
Тарас Григорович Шевченко
Зарубіжна література
Стислі твори для молодших класів
Твір з літератури 4 клас
Твір з літератури 5 клас
Твір з літератури 6 клас
Твір з літератури 7 клас
Твір з літератури 8 клас
Твір з літератури 9 клас
Твір з літератури 10 клас
Твір з літератури 11 клас
Твір з літератури 12 клас
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Оголошення
Сайт www.tvoru.at.ua набирає в команду модераторів і журналістів. За детальною інформацією
ICQ: 462200536. Skype crash-taras.
Або написати в гостьовій книзі
Форма входу

Головна » Твір з літератури 7 клас

Твір по літературі за поемою Дайте «Божественна комедія» …Тот страдает, вьісшей мукой, Кто радостньїе помнит времена В несчастии… Данте. «Божественная комедия» Багато поколінь читачів вважали, що найцікавішою і вражаючою частиною «Божественної комедії» є «Пекло». Чим пояснити те, що не «ангельські», а «диявольські» дев’ять кіл описано у Данте яскравіше і переконливіше? Мої однокласники дійшли загальної думки про те, що пекло, як не дивно, більшою мірою відображає реальне життя, ніж вічні мрії про райське життя. В земному житті Данте бачив чимало горя і страждання, фізичні і душевні муки не рідкісне явище в людському житті. Тому картини «Пекла» у Данте виглядають дуже переконливо. Читачу легше повірити в існування зловісної пекельні, ніж у «райські кущі», які ніхто ніколи не бачив. Усі дев’ять кіл пекла описано так детально і переконливо, що здається - ти разом з Данте і Вергілієм сходиш сходами «к отверженньїм селеньям», «к погиб-шим поколе ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 7 клас | Переглядів: 1319 | Додав: CrAsH | Дата: 24.12.2009

Ніяка блискуча доля не приховає природної ницості. Федр. Від чого залежить успіх людини у житті? Від примх долі чи від самої людини?  Чи кожен, народжений людиною, має право так називатися? Відповіді на ці питання ми можемо знайти на сторінках казки Е. Т. А. Гофмана «Малюк Цахес…». Цахес народився потворою: «Голова в нього глибоко запала між плечима, на спині виріс горб, як гарбуз, а зразу ж від грудей звисали тонкі, немов ліщинові палички, ноги, тож весь він був схожий на роздвоєну редьку». Таким побачила його вперше добра фея Рожа-Гожа й одразу ж захотіла допомогти йому. Вона наділила Цахеса чудесним даром - трьома вогненно-блискучими волосинами. Віднині все те добре, що роблять інші люди, приписуватиметься Цахесу - Цінноберу. Для всіх, хто знаходиться поруч із Цахесом, він демонструє красу, вихованість, розум, працелюбність та інші чудові якості, «крадучи» їх в оточення. На вечері у професора Моша ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 7 клас | Переглядів: 5683 | Додав: CrAsH | Дата: 24.12.2009

Неоднозначність образу Галілео Галілея у драмі Бертольда Брехта «Життя Галілея» Ім’я Бертольда Брехта, видатного німецького поета, драматурга, в історії літератури XX ст. пов’язане з утвердженням новаторського театру, що дістав назву епічного. Душею творчих пошуків Брехта була настанова на активне втручання мистецтва в життя, перебудову психології глядача, мобілізацію його розуму та активності. Сцена для митця - трибуна. Основне в епічному театрі - апеляція до розуму. Глядач у ньому розмірковує, оцінює, виробляє особисту принципову позицію, активно вирішує питання сучасності, навіть якщо йдеться про давно минулі часи, як, наприклад, у драмі «Життя Галілея». У цьому творі драматург подає складний, неоднозначний образ геніального вченого. Галілей постає перед глядачами у миті наукових прозрінь і морального падіння.

Галілео Галілей - творча людина, яка силою свого розуму сягає тих горизонтів, що закриті від пересічних людей, які не здатні подиви ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 7 клас | Переглядів: 2478 | Додав: CrAsH | Дата: 24.12.2009

«Тільки сміливим підкоряються моря». Головний герой роману «П’ятнадцятирічний капітан» - Дік Сенд. Він був сиротою, виріс у дитячому будинку. Хлопчик був дуже обдарованим. У чотири роки він навчився читати, писати й рахувати. Ще змалечку його вабило море. У вісім років він пішов юнгою на корабель, який плавав у Південних морях. Тут він став навчатися моряцького ремесла. Офіцери залюбки ділилися своїми знаннями та досвідом із допитливим, здібним хлопцем. Згодом капітан Халл познайомив відважного хлопця- з каліфорнійським судновласником Джеймсом Уелдоном. Той зацікавився сиротою і віддав Діка до школи в Сан-Франциско. У школі Дік особливо захоплювався географією та історією подорожей. На китобійній шхуні «Пілігрим» Дік був матросом. Адже справжній моряк повинен добре знати і китобійний промисел. Дік був щасливий, що вирушив у плавання на судні свого благодійника Джеймса Уелдона. Кораблем командував його покровитель капітан Халл. Робота моряка підготувала хлопця до жит ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 7 клас | Переглядів: 2827 | Додав: CrAsH | Дата: 24.12.2009

З часу виходу першого роману кожен наступний твір Жуля Верна був ще до друку приречений на успіх. Його герої мандрують на повітряній кулі, пішки переходять через континенти, протистоять бурхливим океанським хвилям. Починаючи наступний твір, Жуль Берн на величезному глобусі проводив кольоровими олівцями маршрут майбутньої мандрівки. Через якийсь час глобус був так густо вкритий різнокольоровими лініями, що й сам письменник уже не міг розібратися у цих хитросплетіннях. Роман «П’ятнадцятирічний капітан» Жуль Верн задумав під час подорожі разом із підлітком Мішелем. Удома Мішель був справжнім деспотом. Його поведінка не вкладалася в жодні прийнятні межі. Батько вже не знав, що, йому робити з відхиленнями Мішеля. А яке ж було його здивування, коли в морі син-психопат перетворився на спокійного, впевненого в собі підлітка. Він не боявся хвиль, міцно тримав штурвал, ставив і прибирав вітрила. Усі команди викочував швидко, чітко, без зайвих розмов. Мабуть, в один із таких ш ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 7 клас | Переглядів: 1262 | Додав: CrAsH | Дата: 24.12.2009

    
Ласкаво просимо
Кращі шкільні твори з української, зарубіжної та російської літератури для 1 и 12 класів а також реферати, дипломи, курсові. Сайт допоможе кожному школяреві та студентові для написання творів, рефератів, дипломів, курсових робіт під час вивчення курсу літератури. А також є основні твори на вільні та морально-етичні теми з літератури.
Реклама
ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА

Замовити рекламу

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Стрічка новин

Блогун
"Блогун" - автоматичний сервіс з розміщення реклами в блогах, соціальних мережах і суспільствах, що дозволяє купувати рекламу масово, без переговорів з кожним блогером.


Copyright © 2009-2024

Хостинг від uCoz