Відмінник - шкільні твори з літератури

Міні-чат
Меню сайту
Українська література
Іван Антонович Кочерга
Іван К. Карпенко-Карий
Іван Петрович Котляревський
Іван С. Нечуй-Левицький
Іван Якович Франко
Володимир Миколайович Сосюра
Григорій Саввич Сковорода
Ліна Василівна Костенко
Леся Українка (Косач)
Марко Вовчок (Вілінська)
Микола Васильович Гоголь
Микола Гурович Куліш
Михайло Михайлов. Коцюбинський
Олександр Петрович Довженко
Олесь Терентійович Гончар
Ольга Юліанівна Кобилянська
Остап Вишня (Губенко)
Панас Мирний (Рудченко)
Пантелеймон Олександр. Куліш
Тарас Григорович Шевченко
Зарубіжна література
Стислі твори для молодших класів
Твір з літератури 4 клас
Твір з літератури 5 клас
Твір з літератури 6 клас
Твір з літератури 7 клас
Твір з літератури 8 клас
Твір з літератури 9 клас
Твір з літератури 10 клас
Твір з літератури 11 клас
Твір з літератури 12 клас
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Оголошення
Сайт www.tvoru.at.ua набирає в команду модераторів і журналістів. За детальною інформацією
ICQ: 462200536. Skype crash-taras.
Або написати в гостьовій книзі
Форма входу

Головна » Твір з літератури 6 клас

Не Артур Конан Дойль відкрив світу детективи. «Батьком» детективного жанру був Едгар По - автор блискучих оповідань, у яких уперше з’явився но-шй персонаж - професійний детектив. Але зробив образ більш довершеним саме англійський письменник Артур Конан Дойль, лікар за освітою. Персонаж детектив Шерлок Холмс з’явився у письменника не одразу. Конан Дойль багато вивчав людей, їх поведінку, професійні навички. Студентом він навчався у доктора Белла, який змушував учнів робити висновок про професію та характер людини, спостерігаючи її зовнішній вигляд і поведінку. Конан Дойль вважав інтелект найважливішим для будь-якої людини, цінував у людях полю, силу уяви, наполегливість. Письменник і сам мав усі ці якості, тож багато Хто з читачів і сьогодні думає, шо Артур Конан Дойль і його славетний персонаж Шерлок Холмс - одна й та сама ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 6 клас | Переглядів: 3042 | Додав: CrAsH | Дата: 09.03.2010

Американець Вільям Сідні Портер добре знаний в усьому світі як письменник О. Генрі. Він рано залишився сиротою. Підробляв в аптеці свого дядька, нипав багато поневірянь, навіть був засуджений за розтрату грошей і відсидів у нормі Колумбус у штаті Огайо. За своє життя він бачив багато людей, стикав- із різними долями. Коли він став письменником, то його героями стали саме нони - маленькі люди, клерки, бандити, шахраї. Одна з найкращих, найдраматичніших новел О. Генрі - «Останній листок». Героїні її - дві молоді художниці Сью і Джонсі, які живуть у «старому чудернацькому» Грініч Віліджі. Сира й холодна зима на півночі Америки принесла мешканцям старого будинку пневмонію. Джонсі захворіла у листопаді так сильно, що перебувала за крок від смерті. Лікар, який прийшов оглянути Джонсі, і казав, що їй потрібно добре харчуватися і приймати ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 6 клас | Переглядів: 1791 | Додав: CrAsH | Дата: 09.03.2010

Чому письменник звернувся до сатири, коли замислив написати роман про пригоди Гуллівера ? Якщо перед нами сатиричний твір, це означає, що автора щось не влаштовує У тому житті, яким живе він і його співвітчизники, не влаштовують ті, хто керує і країною, і те, як люди виконують свої обов’язки громадянина країни. Прямо про її Свіфт не каже: його читачі не такі нерозумні і мають дійти самі тієї думки, що Немає пробачення тому, хто живе і плазує перед владою, щодня зустрічаючи на шляху безглуздість і неосвіченість, адже життя одне і прожити його треба і найбільшою користю для себе, своєї родини і своєї країни. Так, у Ліліпутії, куди потрапляє ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 6 клас | Переглядів: 1292 | Додав: CrAsH | Дата: 09.03.2010

Поема Байрона «Паломництво Чайльд Гарольда» - це ліричний щоденник поста. У ній він показав своє ставлення до життя, свої філософські погляди. Поета, з одного боку, захоплює краса, яскравість і багатоплановість людської особистості, а з іншого.- він заперечує одну за одною всі основи європейського життя, не знаходячи в них високого й вічного. Максималізм поета-романтика, його непримиренне ставлення до недосконалості, його невтомне прагнення до нових вражень, «інших світів», де, імовірно, можна досягнути високого ідеалу, надихали поета на створення поеми-подорожі. Португалія, Іспанія, Албанія, Греція, Швейцарія, Італія постають перед читачем поеми в яскравих картинах, сповнених і захоплення, і болю. Проблеми свободи й рабства, сенсу людського життя, цивілізації та варварства, кохання й мистецтва, війни і миру, патріотиз ... Читати далі »

Категорія: Твір з літератури 6 клас | Переглядів: 1554 | Додав: CrAsH | Дата: 09.03.2010

    
Ласкаво просимо
Кращі шкільні твори з української, зарубіжної та російської літератури для 1 и 12 класів а також реферати, дипломи, курсові. Сайт допоможе кожному школяреві та студентові для написання творів, рефератів, дипломів, курсових робіт під час вивчення курсу літератури. А також є основні твори на вільні та морально-етичні теми з літератури.
Реклама
ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА

Замовити рекламу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Стрічка новин

Блогун
"Блогун" - автоматичний сервіс з розміщення реклами в блогах, соціальних мережах і суспільствах, що дозволяє купувати рекламу масово, без переговорів з кожним блогером.


Copyright © 2009-2024

Хостинг від uCoz