Відмінник - шкільні твори з літератури

Міні-чат
Меню сайту
Українська література
Іван Антонович Кочерга
Іван К. Карпенко-Карий
Іван Петрович Котляревський
Іван С. Нечуй-Левицький
Іван Якович Франко
Володимир Миколайович Сосюра
Григорій Саввич Сковорода
Ліна Василівна Костенко
Леся Українка (Косач)
Марко Вовчок (Вілінська)
Микола Васильович Гоголь
Микола Гурович Куліш
Михайло Михайлов. Коцюбинський
Олександр Петрович Довженко
Олесь Терентійович Гончар
Ольга Юліанівна Кобилянська
Остап Вишня (Губенко)
Панас Мирний (Рудченко)
Пантелеймон Олександр. Куліш
Тарас Григорович Шевченко
Зарубіжна література
Стислі твори для молодших класів
Твір з літератури 4 клас
Твір з літератури 5 клас
Твір з літератури 6 клас
Твір з літератури 7 клас
Твір з літератури 8 клас
Твір з літератури 9 клас
Твір з літератури 10 клас
Твір з літератури 11 клас
Твір з літератури 12 клас
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Оголошення
Сайт www.tvoru.at.ua набирає в команду модераторів і журналістів. За детальною інформацією
ICQ: 462200536. Skype crash-taras.
Або написати в гостьовій книзі
Форма входу

Головна » Іван Антонович Кочерга

"Повідомлення Левада-центру про те, що за результатами січневого опитування рейтинг Володимира Путіна залишився на захмарно високих 80%+ виявилося настільки буденним для всіх, що мало хто прочитав прес-реліз до кінця. А даремно! Насправді, результати січневого опитування показують, що в країні під впливом кризи відбувається швидка зміна суспільних настроїв", — зазначає економіст.

"Частка росіян, які вважають, що країна йде в правильному напрямку скоротилася c 64% у червні минулого року (б ... Читати далі »

Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 518 | Додав: mebelucozcouk | Дата: 02.02.2016

Близько 90% українців вже отримали бланки заяв і декларацій для отримання субсидій на оплату комунальних послуг, заявив у ході селекторної наради в уряді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.



«Статистика непогана. За нашими даними, за даними гарячої лінії - 90% українців отримали заяви і декларації на отримання субсидій», - сказав він, додавши, що залишилися 10% українців мають отримати документи негайно.

В ході селекторної наради глава уряду перевірив роботу гарячої лінії з питань надання субсидій і, не називаючи свого прізвища та посади, особисто отримав відповіді на питання, що його запитання від оператора гарячої лінії.

«І такі перевірки я п ... Читати далі »
Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 570 | Додав: ƃлогер | Дата: 17.04.2015

Будь здоровий)
Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 388 | Додав: belkovolodya | Дата: 17.03.2015

Президент України Петро Порошенко заявляє, що місцеві вибори в Донбасі відбудуться тільки після стабілізації ситуації, а також коли їх проведення буде відповідати всім вимогам ОБСЄ.



«Ключовим елементом особливості місцевого самоврядування в Донбасі повинні бути нові вибори, які повинні бути проведені тоді, коли умови їх проведення будуть відповідати вимогам ОБСЄ», - зазначив президент України.

За його словами, вибори повинні бути вільними, вони повинні бути демократичними».

«Всі іноземні збройні формування мають бути виведені з цих територій. Там повинно бути відновлене українське телебачення і радіомовлення, там повинна бути відновлена діяльність ... Читати далі »
Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 458 | Додав: belkovolodya | Дата: 14.03.2015

Тема історичного минулого завжди приваблювала сучасних письменників. І це не випадково, адже не одна чорна навала сколихнула нашу рідну землю! Хто тільки не хотів загарбати тебе, моя “Україно! Скільки грабіжників зазіхало на багатство і незалежність стольного міста Києва! Вони приходили до тебе, столице, з вогнем і мечем і гинули на твоїх майданах, біля твоїх стін, на стрімких берегах Дніпра. У народі ти завжди був символом непохитності, непереможності і вічної слави. До історичної тематики звернувся у своїй творчості і відомий український письменник Іван Кочерга. Одним з кращих його творів є романтична драма «Ярослав Мудрий». З неї ми довідуємося, що коріння нашого народу сягає далеко в глиб віків. І.Кочерга змальовує сувору й героїчну добу, коли наші пращури боролися за єдність Київської Русі, за її мирний розвиток і процвітання. Почуттям любові до рідної землі пройнята вся поема. Усі руські люди, дійові особи п’єси - палкі патріоти. Так, Микита, син новгородськог ... Читати далі »

Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 2044 | Додав: CrAsH | Дата: 07.10.2009

У творчій спадщині письменника-драматурга Івана Кочерги є багато драматичних поем та історичних драм. Серед всіх творів визначне місце займає «Ярослав Мудрий» - драматична поема, основою якої автор взяв історичні події XI ст., коли князем Київської Русі був Ярослав Володимирович, прозваний у народі Мудрим. З багаторічного князювання Ярослава драматург взяв лише невеликий період з 1030 по 1036 рік. Це був час, коли Ярослав Мудрий після тривалих війн з удільними князями і зовнішніми ворогами Русі міцно закріпив за собою великий київський престол і приступив до здійснення давно поставленої мети - високо піднести культуру Руської землі.

Ярослав Мудрий…Яким же він був? Цікава і складна, дуже суперечлива постать. У цьому герої Іван Кочерга втілив мудрого князя, ніжного, щирого, доброго батька і просту людину. Образ князя у драмі найбільш повний, розкритий з різних боків. Він постає перед нами і як великий воїн, і як видатний державний діяч. Вражає ... Читати далі »

Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 923 | Додав: CrAsH | Дата: 07.10.2009

Одна з найкращих драм Івана Кочерги - «Свіччине весілля». В ній драматург звернувся до подій XV-XVI століть, коли Київ перебував під владою литовських феодалів. Темою цієї драматичної поеми є заборона світла і боротьба київських міщан проти неї. Трудящі не миряться з неволею. Вони ведуть боротьбу за правду, за волю, за світло проти влади литовських князів. Ремісники обурені утисками гнобителів, а зброяр Свічка готовий покласти голову, але добути князівську грамоту з дозволом запалювати світло:

  • Ø ..Життя не пошкодую, А привілеї наші поверну!

Коли Свічка повертається на Поділ, відразу віддає грамоту ремісникам. Він закликає боронити свої права, але через деякий час люди розуміють, що мирним шляхом справедливості не добитися. Іван Свічка очолює боротьбу з гнобителями і веде за собою людей, які вірять йому, шанують його невичерпне духовне багатство, благородство і шляхетність його моральних принципів. Навіть пани визнають силу, розум, мужність т ... Читати далі »

Категорія: Іван Антонович Кочерга | Переглядів: 5479 | Додав: CrAsH | Дата: 07.10.2009

    
Ласкаво просимо
Кращі шкільні твори з української, зарубіжної та російської літератури для 1 и 12 класів а також реферати, дипломи, курсові. Сайт допоможе кожному школяреві та студентові для написання творів, рефератів, дипломів, курсових робіт під час вивчення курсу літератури. А також є основні твори на вільні та морально-етичні теми з літератури.
Реклама
ТУТ МОЖЕ БУТИ ВАША РЕКЛАМА

Замовити рекламу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Стрічка новин

Блогун
"Блогун" - автоматичний сервіс з розміщення реклами в блогах, соціальних мережах і суспільствах, що дозволяє купувати рекламу масово, без переговорів з кожним блогером.


Copyright © 2009-2024

Хостинг від uCoz